Om mig

Jag som skriver denna blogg heter Anders Svensson och har en lång bakgrund inom management. Jag har under många år arbetat som konsult inom flera olika typer av företag och är speciellt inriktad på ledarskap, och vad som utgör ett gott sådant.

Högt uppsatta chefer och ledare har genom åren vänt sig till mig för tips och guidning kring hur man kan bli en bättre ledare, vilket till slut ledde till att jag valde att skapa denna blogg för att nå ut till den bredare massan. Men även privatpersoner som vill starta eget kommer att hitta mycket värdefullt här!

om mig

Vem är jag?

Jag heter alltså Anders Svensson och är 37 år gammal. Bor tillsammans med fru och två barn i Herrljunga, Västra Götaland. Göteborg är dock min hemstad där jag gick på Handelshögskolan för att ta min master examen inom management – och nästan omedelbart blev fullständigt överväldigad och förälskad i ämnet. Jag är sedan dess utbildad inom ett flertal olika ledarskapsprogram, marknad och kommunikation samt ekonomi på hög nivå.

Jag kan personligen skryta med att ha uppstartat och drivit en rad framgångsrika företag inom hotell- och restaurangbranschen, vilket givit mig värdefull erfarenhet och en tro på mig själv som endast kommer när vi människor kämpar enträget, och modigt utmanar de föreställningar vi har om oss själva!

Nu befinner jag mig i en fas i mitt liv då jag vill hjälpa andra att förverkliga sina drömmar. Med denna blogg som verktyg kommer du förhoppningsvis att våga anta de utmaningar som hittills hindrat dig från att driva framgångsrika företag, eller att utveckla dig inom den chefsposition du redan innehar.

Vad kommer bloggen att handla om?

Vi kommer att lära oss mycket tillsammans och jag lägger upp nya blogginlägg flera gånger per dag. Om du redan driver eget med flera anställda kommer du med säkerhet att dra nytta av mina ledarskapstips. Här siktar vi in oss på pedagogiskt ledarskap, vad en god ledare egentligen är, att leda ur genusperspektiv och att med hjälp av teoretiska, mentala och sociala kunskaper möta våra anställda med rätt förhållningssätt. Jag kommer att prata om ideologier och policys, olika typer av ledarskap/ledarstilar och vilket som passar bäst för en viss typ av organisation.

Om du istället ligger i startgroparna med att starta eget har du mycket att vinna och lära av de avsnitt som behandlar just detta område. Jag diskuterar för- och nackdelar med handelsbolag, enskild firma samt aktiebolag, hur en bra affärsplan ser ut, mallar för budgets, vilka myndigheter som kan vara bra att känna till, hur vi nätverkar på bästa sätt, verksamhetsidéer, visioner, strategier, organisationsteorier och mycket mer!

Utöver allt detta får du även ta del av mina recensioner på olika böcker inom ämnet. Tveka inte över att läsa dessa, de är noga utvalda av mig och skrivna utav några av de mest framgångsrika människorna i världen. Låt dessa historier inspirera dig, och frammana bilder inom dig av dina egna succéer. Kunskap är makt – och eftersom att du har funnit din väg till denna blogg förutsätter jag att din lust efter framgång och makt är lika storslagen som dina visioner!